Oletko koskaan tarkistanut mitä Google on indeksoinut sivustoltasi?

Monet olettavat että mitä enemmän yksittäisiä sivuja Google löytää heidän sivustoltaan, sitä parempi. Tämä on väärä ajattelutapa.

Emme välttämättä halua Googlen löytävän kaikkea, vaan ainoastaan meidän laadukkaimmat sivut.

Oletko koskaan miettinyt että mitä kaikkea se Google löytääkään sinun sivustoltasi?

Kirjoita Googleen site:sinunsivusto.fi

Tällä hakukomennolla näet listan kaikista sivuista jotka Google on indeksoinut sinun domainilta. Tässä esimerkki minun sivustosta: https://www.google.fi/search?q=site%3Asampsavainio.fi

Miksi tämä on hyödyllistä tietoa?

Google indeksointi - mitä he löytävät sinun sivustoltasi?

Kirjoita Googleen SITE:DOMAIN.FI (korvaa domain.fi sinun nettisivujesi osoitteella, ilman WWW tai HTTP).

Tämä komento näyttää sinulle Googlen indeksin sinun sivustosta, eli kaikki Googlen löytämät yksittäiset sivut sinun domainilta.

Miksi tämä on hyödyllistä tietoa?

Emme halua että Google löytää kaikkia mahdollisia sivuja, haluamme että Google priorisoi meidän laadukkaita laskeutumissivuja. Kuvittele tilanne jossa sinulla on 100 sivua, mutta vain 5 näistä on optimoitu uniikilla Meta Title:llä, laadukkaalla tekstillä ja ne latautuvat nopeasti jne. Tämä ei anna laadukasta kokonaiskuvaa sivustostasi.

Mitä enemmän sinulla on ”turhia” ei-optimoituja sivuja jotka eivät liity sivustosi aiheeseen tai kopioita yksittäisistä sivuista eri osoitteissa, sitä enemmän sivustosi kokonaislaatu kärsii. Optimaalisessa tilanteessa sivustosi koostuu vain 100%:sesti optimoiduista sivuista. Sivujen määrä ei ole tärkeä, vaan laatu.

Seuraavalla luennolla näytän mitä näillä turhille sivuille voi tehdä jotta sivuston kokonaiskuva paranee.