XML sivukartta (sitemap) on tiedosto, johon on listattu kaikki sinun domainin alta löytyvät yksittäiset sivut ja niiden URL-osoitteet.

Sivukartan avulla voit viestiä Googlelle mitkä ovat tärkeimmät laskeutumissivut sivustollasi, ja pyytää Googlea indeksoimaan ne.

Tiedosto täytyy luoda ensin, ja sen jälkeen se syötetään Google Search Consoleen.

Mikä on XML sivukartta - ja miten se luodaan?

XML sivukartta WordPressiin (Yoast SEO plugin)

XML sivukartta on tiedosto, johon on listattu kaikki sivustosi tärkeimmät alasivut ja niiden URL-osoitteet. Lisäämällä XML sivukartan Google Search Consoleen, viestit Googlelle että sivut ovat laadukkaita laskeutumissivuja jotka tulisi indeksoida (= lisätä Googleen).

Sinunkin sivustosi koostuu todennäköisesti useasta yksittäisestä sivusta, esim. etusivu, tietoa meistä, yhteystiedot, palvelut ja niin edelleen. Kaikkien oleellisten sivujen tulee olla listattuna XML sivukartassa.

Sen sijaan sivut jotka eivät toimi varsinaisina laskeutumissivuina (esim. rekisteriseloste, salasanan palautus, kirjautumissivukassa, ostoskori ym.) kannattaa jättää pois sivukartasta.

Kun jätät turhat sivut pois sivukartasta, annat lisää painoarvoa oleellisille sivuille Googlen silmissä.

Voit tarkistaa onko sivustollasi jo sivustokartta vierailemalla osoitteessa domain.fi/sitemap.xml tai domain.fi/sitemap_index.xml.

Linkit