Tee sisällön (esim. blogikirjoitusten ja artikkeleiden) jakamisesta helppoa kävijöille lisäämällä SoMe painikkeet sivustollesi.

Suosittelen asentamaan SoMe painikkeet Sumo.com työkalun avulla (käytämme tätä muuhunkin).

SoMe-painikkeiden lisääminen Sumo.com työkalulla

Sumo.com | Asennus & käyttöönotto

Mitä helpommaksi teet sisältösi jakamisen, sitä enemmän kävijät tulevat jakamaan sitä ja sitä enemmän sinä tulet saamaan näkyvyyttä (ja sen myötä liikennettä). Tottakai sisältösi pitää ensin olla jakamisen arvoista; opettaako se tai antaako se jotain lukijalle?

Kun lisäät SoMe-painikkeet sivustolle, kannattaa miettiä seuraavia asioita:

  • Mihin kohtaan painikkeet kannattaa lisätä?
  • Mille sivuille painikkeet kannattaa lisätä?
  • Mitkä painikkeet sinun kannattaa lisätä?

Mieti tarkkaan mitkä sisällöt ovat sellaisia joita käyttäjät haluaisivat jakaa, ja laita painikkeet vain näille sivuille (muuten ne ovat vain tiellä ja vievät huomion muista asioista). Suosittelen lisäämään painikkeet ainakin blogikirjoituksiin, etusivulle ja mahdollisille kampanjasivuille.

Painikkeiden valintaan vaikuttaa tietenkin se että ketkä vierailevat sivustollasi. Sinun tulee tuntea kohderyhmäsi ja tietää mitä alustoja he suosivat – ovatko he Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä vai jossain muualla? Valitse painikkeet ja priorisoi niitä sen perusteella.

Valitettavasti ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen että mihin kohtaan sivua painikkeet kannattaa laittaa. Sinun täytyy testata mikä toimii parhaiten juuri sinun sivustollasi. Hyvä ohjenuora on: anna käyttäjän ensin tutustua sisältöön rauhassa ennen kuin pyydät häntä jakamaan sen eteenpäin.

Linkit