Dogecoinin lanseerasivat virallisesti 6. joulukuuta 2013 Adoben insinööri Jackson Palmer ja IBM-ohjelmistokehittäjä Billy Markus. He loivat kryptovaluutan DOGE pilkatakseen räikeästi alaa, jonka he uskoivat jo houkuttelevan liikaa rahaa. Kryptovaluuttoja käytetään usein valuuttana casino peleissä.

Kryptovaluutan käyttäjät muistavat Dogen, väärin kirjoitetun sanan ”koira”, Internet-meeminä, joka edustaa japanilaista Shiba Inu -koirarotua monivärisellä tekstillään Comic Sans -fontilla sekä kyseenalaista englannin kielioppia.

Dogecoin muodostettiin Litecoin-verkon koodilla, joka oli Bitcoin-lohkoketjun haarukka. Kun yhteisö muuttaa lohkoketjun protokollaa tai perussääntöjä, tapahtuu haarukka. Kun tämä tapahtuu, ketju jakautuu, jolloin syntyy toinen lohkoketju, jolla on sama historia kuin ensimmäisellä, mutta joka kulkee eri suuntaan. Alun perin sitä mainostettiin Bitcoinin ”hauskana” versiona, mutta sen arvo on sittemmin noussut ja on herättänyt voimakkaampaa kiinnostusta. Dogecoinin hinta on noussut Elon Muskin ja Snoop Dogin kaltaisten julkkisten suositusten seurauksena. Dogecoin sai vauhtia sen jälkeen, kun kerrottiin, että tunnettu kryptovaluuttaalusta hyväksyisi kolikon.

Shiba Inun ja Dogecoinin historia

Vuonna 2008 japanilainen lastentarhanopettaja Atsuko Sato adoptoi naaraspuolisen Shiba Inu -koiran nimeltä Kabosu ja pelasti tämän varmalta kuolemalta sen jälkeen, kun häntä asunut pentutehdas joutui sulkemaan. Muutamia sukukoirista adoptoitiin, mutta ne, jotka eivät olleet, jouduttiin lopettamaan.

Polku maailmanlaajuiseen maineeseen asetettiin, ja pian Reddit ja Tumblr Shiba Confessions antoivat äärimmäisen tunnustuksen maailman kuuluisimmalle ja fotogeenisimmälle koiralle esittämällä sen erilaisissa humoristisissa karikatyyreissä, joita mainokset ja vempaimet käyttivät nopeasti hyödyksi ja jotka pyhitettiin luomalla DOGE. kryptovaluutta vuonna 2013.

Dogen luoneet kaksi IT-ammattilaista olivat myös kokeneita insinöörejä. He eivät jättäneet taakseen mitään teknologista innovaatiota ja rakensivat itse asiassa hyvän ohjelmiston. Niiden käyttämä lohkoketju, proof-of-work (PoW) -mekanismi ja kaivosmenetelmät olivat vakaita, tehokkaita ja turvallisia.

Ensimmäiset päivät Dogecoinin elämässä olivat kuitenkin melko dramaattisia. 25. joulukuuta 2013 – vain muutama päivä julkaisun jälkeen – useisiin Dogecoin-lompakoihin hakkeroitiin ja arviolta 21 miljoonaa kolikkoa menetettiin. DOGE-kryptovaluutan takana oleva yhteisö kokoontui keräämään varoja ja maksamaan vahingonkorvauksia käyttäjille.

Tämä oli käännekohta DOGE-kryptovaluutalle, jota alettiin pitää hyväntekeväisyys- ja juomarahana tulevina vuosina. Vaikka Dogecoin erottui hyödyllisistä ansioistaan, se irrotti itsensä muiden altcoinien negatiivisista näkymistä, jotka tunnistettiin rikastu nopeasti -suunnitelmaan.

Tekniset ja perusominaisuudet

Dogecoin on peer-to-peer, avoimen lähdekoodin, hajautettu ja anonyymi kryptovaluutta, joka perustuu blockchain-teknologiaan. Epäsuorasti se on peräisin Bitcoinista, koska se haaroittui alun perin LuckyCoinista, Litecoinin haarasta, joka käyttää samaa koodikantaa kuin Bitcoin.

Se louhitaan ylimääräisellä proof-of-work -mekanismilla , joka on hieman erilainen kuin PoW sinänsä, koska sitä voidaan louhia yhdessä muiden kryptovaluuttojen kanssa, jotka jakavat salausalgoritmin.

Scrypt on suhteellisen helpompi käyttää kuin Bitcoinin SHA-256, pääasiassa koska se ei vaadi erityisiä kaivoslaitteita, kuten sovelluskohtaisia ​​integroituja piirejä tai ASIC-piirejä, joita käytetään Bitcoin. Sen sijaan sekä Litecoinia että Dogecoinia voidaan louhia yksinkertaisemmilla järjestelmillä, kuten keskusprosessoriyksiköillä tai graafisilla prosessoinneilla, joita käytettiin Bitcoinin louhintaan alkuaikoina. Helppokäyttöisemmät laitteet tekevät Dogecoinin louhinnasta jokapäiväisen käyttäjän saatavilla, joka haluaa osallistua verkostoon kaivostyöntekijänä. Scryptillä on hidas ja muistiintensiivinen avainten johtamisprosessi, minkä vuoksi insinöörien on vaikeampi luoda erikoislaitteistoa, eli ASIC:ia, kolikon louhimiseen.

Koska Litecoinilla ja Dogecoinilla on sama hajautusalgoritmi, on mahdollista louhia molempia kryptovaluuttoja samanaikaisesti prosessissa, jota kutsutaan yhdistetyksi louhinnaksi, mikä auttaa turvaamaan verkon, mahdollistaa kaivostyöläisten suuremman palkkion kahdesta tulovirrasta ja tekee kaivosprosessista vähemmän energiaintensiivisen.